Workshops

Familieopstellingen in groep

 
We behoren allemaal tot een familie.  Het gezin waaruit we komen is van grote invloed op ons leven. Dat geldt ook voor nog eerdere generaties uit ons familiesysteem. Wat in een familie niet verwerkt is, belast de volgende generaties, waardoor je problemen kunt ondervinden op verschillende vlakken: persoonlijk, in relaties, op je werk... Met familieopstellingen kan je werken aan inzicht en verandering in de problemen die je belasten.
 
Problemen op het werk, sollicitatie, keuzes maken in het leven, traumatische kindervaringen, depressie, stress, verstoorde (familie)relaties, verwerken van afscheid, fysieke klachten, verslaving, relatieproblemen, steeds terugkerend gevoelens zoals angst, verdriet, kwaadheid, schuld,...
 
Familieopstellingen kunnen gebeuren in groep of individueel. Beide opties hebben andere bijkomende voordelen maar het resultaat is vergelijkbaar.

 

Liever zachtjes beginnen? 

 
Wanneer je deelneemt aan een dag opstellingen in groep kan je gerust eerst deelnemen als 'representant' of zelfs als toeschouwer. Je doet al dan niet mee aan andere opstellingen zonder er zelf een te 'krijgen'. Dat geeft je rustig de tijd om eerst eens te verkennen en te voelen hoe het allemaal werkt. Ook als representant of toeschouwer haal je er steeds iets uit voor jezelf.
 
 
Gepland: 
 
Zaterdag 3 maart: opstellingen in groep, thema DEMENTIE. 
 
Voor wie?
Voor familieleden en mantelzorgers, begeleiders van een persoon met dementie. 
 
Wat? 
Opstellingen rondom de personen met dementie, met als doel: oplossen van persoonlijke issues en mogelijke verstrikkingen, een beter begrip verwerven en de eigen draagkracht vergroten om in rust, zachtheid en liefde de zorg (verder) op te nemen.
We zoemen tevens in op veel voorkomende symptomen en het optimaal omgaan daarmee.  
 
Praktisch:
9.30 u tot 16.30 u (einduur is bij benadering).
Lunch en pantoffels meebrengen aub.
Soep, thee en koffie zijn voorzien.
Adres: Brusselsesteenweg 17 - 1850 Grimbergen.
Kostprijs: 33 euro voor wie deelneemt als representant, 77 euro voor wie een opstelling krijgt.
 
Inschrijven: via mail 
 
mia_vr@yahoo.com, na overschrijving van 33 euro op BE70 7360 4212 3225 is je inschrijving definitief. Je ontvangt nog een mail 2 dagen vooraf. Er is ruimte voor 15 deelnemers.
 
 
 
Twee PRIKKELWEKEN (8 tot 15 april of 15 tot 21 april), in Saze, de Provence: gezond naar lichaam en geest, werken met voeding, opstellingen, beweging en dans, rituelen, begeleid door een team van vier therapeuten. Alle info en mogelijkheid tot inschrijven vind je hier:
 
 
 
 

Workshops op vraag 

Klik hier voor de info